blue-lf

de scholen

interviews met leraren


de leraar in
beeld....

Nicole van der Werf
school

Nicole van der Werf

Met het motto ‘laten we het gewoon even regelen’ geeft Nicole van der Werf haar hands-on mentaliteit handen en voeten bij het MBO college Hilversum. Maak kennis met deze docent elektrotechniek die graag plezier maakt met studenten en collega’s. 

Het leukste aan mijn werk vind ik
Sowieso het contact met de leerlingen. De humor van die studenten! Het spel om de student aan het werk te krijgen, vind ik elke dag weer een uitdaging. En natuurlijk het contact met mijn collega’s, waar ik lief en leed mee deel, maar vooral ontzettend mee kan lachen.

Mijn gouden tip aan iedere leerling is
Maak je huiswerk en bijt je vast in de theorie. Leren is niet makkelijk en soms helemaal niet leuk. Maar als je de lesstof of vaardigheid onder de knie hebt, is het wel leuk en kun je trots op jezelf zijn. Het brengt je verder in het leven, doordat je leert zelfstandig te worden en eigen verantwoordelijkheid te nemen.

Tegen mijn collega’s zeg ik altijd
Laten we het gewoon even regelen.

Op dit moment lees ik
Het laatste deel van de Zeven Zussen en de laatste van Nicci French heb ik net uit! Nu ben ik begonnen in de Walvisbaai van Jojo Moyes.

Mijn favoriete plek in het Gooi
Onlangs tijdens een wandeling de Eukenberg (Huizen)ontdekt! Waanzinnig uitzicht vanuit het bos over het Gooimeer. Ik kom dagelijks op de zuiderheide, mijn achtertuin. Het uitzicht vanuit La Place richting Theehuis ’t Bluk, echt genieten!

De stad die ik morgen zou willen bezoeken is
Florence. Mijn tweede naam is Florence en ik ben nog nooit in deze stad geweest. Dus die staat nog op mijn ontdekkingslijstje.

Ik ga het liefst op vakantie naar
Oostenrijk, Ik heb het skiën in de sneeuw dit jaar echt gemist. Maar gelukkig gingen de skilessen op de Wolfskamer gewoon door. En in de zomer ga ik het liefst naar Duitsland, het land waar ik ben geboren.

Als mentor probeer ik
vooral goed naar de student te luisteren: waar loopt de student tegen aan en wat heeft de student van mij nodig. Kan de student ergens terecht met het probleem of kan de student het zelf oplossen? Mijn ervaring is dat duidelijkheid en structuur het allerbelangrijkste is. Wat moet er gedaan worden en wanneer moet het gedaan worden.

Het leukste vak op school vond ik
Wiskunde, natuurkunde en scheikunde. Vandaar ook mijn keuze voor de Elektrotechniek.
De leraar waar ik zelf het meest van geleerd heb waren
mijn mentoren op de Gooise MTS, meneer Bosman en meneer Sidney. Meneer Bosman straalde rust uit en gaf de les elektronica zo dat je het begreep en zin had om huiswerk te maken. Meneer Sidney met zijn humor en tips om te studeren, zodat ik leerde te leren. Hier heb ik op de HTS veel gebruik van gemaakt.