blue-lf

de scholen

interviews met leraren


blad-sec

de leraar in
beeld....

Jory Kruizinga

IMG_20210330_110828

Jory, een van de ‘Mannen van de chemie’, was zijn tijd ver vooruit met een eigen Youtube kanaal. Door de Coronacrisis kwam het aanbieden van online lesmateriaal in een stroomversnelling. Maak kennis met deze actieve Scheikunde docent aan het Erfgooiers College. 

Ik heb gekozen voor het onderwijs omdat

Het vanaf de middelbare school al bovenaan mijn lijstje stond. Natuurlijk koos ik voor het leukste vak dat er bestaat: Scheikunde. Op dit moment ben ik bezig met de Master voor eerstegraads docent.

Ik werk graag bij Het Erfgooiers College omdat

De collega’s ontzettend aardig zijn en iedereen je altijd wil helpen. Daarbij is het ontzettend gezellig en ook de leerlingen zijn erg sociaal. Ik voel me ondersteund bij initiatieven die je bedenkt om het onderwijs beter te maken.

Ik ben als docent actief op Youtube, zodat

Leerlingen op die manier altijd toegang hebben tot instructievideo’s met lesstof. Om onderwerpen die ze lastig vinden nog een keer te bekijken. Of terug kunnen kijken als ze ziek zijn geweest.  

Tegen iedere startende leraar zou ik willen zeggen

Zorg ervoor dat je terecht komt op een plek waar je jezelf goed kunt ontwikkelen! En zoek een plek waar een positieve sfeer hangt, waardoor je gemotiveerd naar je werk gaat.

Mijn favoriete film is

Zonder twijfel Pulp Fiction;  een meesterwerk. Ik ben fan van films in het genre SciFi en fantasy. Star Wars films en Harry Potter kan ik eindeloos kijken. Daarnaast ben ik ook gek op de films van Quentin Tarantino.

De leraar waar ik zelf het meest van geleerd heb, was

Boudewijn Brinkhuis, mijn voormalig Natuurkunde docent op het Thorbecke in Zwolle. De manier waarop hij lesgaf, daar herken ik mijzelf nu erg in. Een vrolijke manier van lesgeven en de leerlingen de vrijheid geven om zich in hun eigen tempo te ontwikkelen.

Ik werk graag samen met

Mijn directe collega’s Bob Verdonck en Geraline Hofman. Ik leer elke dag van ze, zodat ik mijn manier van lesgeven steeds kan verbeteren.