Webinar ervaringsdeskundigen basis- en voortgezet onderwijs

27 juni 2023

Tijdens de webevents van het onderwijsloket kun je kennismaken met mensen die de stap naar het onderwijs hebben gemaakt. Ervaringsdeskundigen zullen vertellen over hoe hun overstap eruit heeft gezien. Ze beantwoorden daarbij allerlei vragen over hun carrièreswitch naar het onderwijs, ook die van de deelnemers van het webevent. Iedereen kan via de chat zijn of haar vraag voor de gastsprekers stellen!

Ieder webevent nodigen we weer andere ervaringsdeskundigen uit, uit de verschillende sectoren (primair onderwijs, voortgezet onderwijs en/of mbo). We bespreken de algemene vragen die je hebt als je wilt overstappen naar het onderwijs, maar de gastsprekers vertellen ook over de afwegingen die in het bijzonder gelden voor hun sector. Heb je al een specifieke voorkeur voor een sector? Dan kun je ervoor kiezen om een webevent te kiezen met een ervaringsdeskundige uit jouw sector.

onderwijsloket.com/webevents

 

 

17 mei 2024

Informatiebijeenkomst Statushouders voor de klas

Woon je op dit moment in Nederland en ben je statushouder? Was je leraar in jouw thuisland en wil je ook in Nederland graag weer lesgeven? Dan zijn er misschien mogelijkheden. De onderwijsregio Midden Nederland biedt in samenwerking met onder andere de Hogeschool Utrecht een leerwerktraject aan. Het traject is voor leraren in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.