Leraar in beeld

Bahadir Çelik

Bahadir houdt van lezen, Turkse volksmuziek en voetbal. Maar het liefst staat hij voor de klas. Dat dit nu weer kan is heel erg fijn. Een reis naar de piramides van Egypte en een trip naar Rome staan op zijn wensenlijst. Maar eerst lekker stage lopen en kennis maken met het onderwijs in Nederland.

Hoe lang woon je al in Nederland?
Ik woon al 2,5 jaar in Nederland.

Waar woon je in Nederland?
Ik woon in Den Bosch

Naar welke muziek luister je graag?
Ik luister inderdaad elke soort muziek maar het meeste luister ik Turkse Volksmuziek.

Wat eet je het liefst?
Mijn favoriete eten is vis, maar ik lust alles.

Welk boek lees je nu?
Ik lees nu Efendimiz (Turkse taal). Verder allerlei kortere leesboeken in het Nederlands en Korte Woorden (Turkse Boek, maar in de Nederlandse taal).

Wat zou je doen voor jouw school als je de directeur was van de school?
Als ik de directeur van een school zou zijn dan zou ik voor alle leraren en leerlingen een mooie en veilige sfeer voorbereiden.

Welke stad zou je heel graag willen zien?
Ik wil graag het Piramides in Egypte, Rome in Italië, Barcelona in Spanje.

Waar zou je in Nederland op vakantie willen?
Ik zou naar Groningen willen gaan.

Waar praat je graag over met leerlingen?
Ik praat graag met leerlingen over sporten vooral voetbal.

Waar praat je graag over met collega’s?
Ik praat graag alles over met mijn collega’s. Onderwerp is niet zo belangrijk. İk kies het niet.

Wat is jouw passie?
Het meeste passie van mij is voetbal spelen. Mijn andere passie is anderen iets aan het leren.

Wat is jouw talent?
Ik heb eigenlijk geen perfect talent, maar ik kan voetbal, basketbal en tafeltennis spelen en kalligrafie schrijven. Natuurlijk is wiskunde mijn eerste talent.

Ali Akdogan

Ali woont in Bilthoven en luistert graag naar Turkse muziek. Hij doet mee aan het begeleidingstraject Docent Vluchteling voor de Klas. Op dit moment loopt hij stage en maakt hij kennis met het Nederlandse onderwijs. Maak kennis met Ali en zijn vele talenten.

Fatma Nur Saka

Sinds oktober 2019 woont Fatma Nur Saka in Nederland. Ze houdt van popmuziek en wil graag het Noorderlicht zien. Nu ze druk is met de stage en de opleiding, kan ze niet heel vaak op pad, maar ze probeert toch regelmatig een stad in Nederland te bezoeken. Het traject Docent Vluchteling voor de Klas geeft haar de kans weer dagelijks met haar vak bezig te zijn.

Hudaverdi Taskin

Eieren met kaas of een heerlijke gehakbal; Hudaverdi Taskin kun je er voor wakker maken. Oorspronkelijk komt Hudaverdi uit Turkije en sinds 2019 woont hij in Nederland. En hij doet met veel enthousiasme mee aan Docentvluchteling voor de klas. Zijn Nederlands gaat snel vooruit. Maak kennis met deze wiskundedocent die graag nieuwe dingen leert.

Huseyin Kalayci

Als deelnemer aan het begeleidingstraject Docent Vluchteling voor de Klas loopt Huseyin stage op de Fontein in Bussum. Hij woont nog geen twee jaar in Nederland en is blij dat hij hier nu al met hulp aan de slag kan in zijn eigen vak. Een win-win-win; voor hem, de school en de leerlingen.