Leraar in beeld

Hudaverdi Taskin

Eieren met kaas of een heerlijke gehakbal; Hudaverdi Taskin kun je er voor wakker maken. Oorspronkelijk komt Hudaverdi uit Turkije en sinds 2019 woont hij in Nederland. En hij doet met veel enthousiasme mee aan Docentvluchteling voor de klas. Zijn Nederlands gaat snel vooruit. Maak kennis met deze wiskundedocent die graag nieuwe dingen leert.

Naar welke muziek luister je graag?
Ik hou van volksmuziek.

Wat eet je het liefs?
Ik vind heel lekker aubergine met gehakt, gehaktbal, sperziebonen met olijfolie, eieren met kaas. Heerlijk.

Wat is jouw favoriete film?
The Lord of the Rings, The Shawshank Redemption, 3 idiots.

Welk boek lees je nu?
In het Nederlands lees ik romans voor kinderen (De reis van de wereld in 80 dagen, Heksen zijn lief).
En natuurlijk lees ik een Turks boek ; ‘imtihanlar kuşağı’ .

Wat zou je doen als je de koning van Nederland was?
Ik zou proberen te doen wat koning Willem Alexander doet.

Waar zou je in Nederland op vakantie willen?
Ik zou graag op vakantie willen gaan naar Zeeland.

Waar praat je graag over met collega’s?
Wiskunde natuurlijk! En het leven in Nederland.

Wat is jouw passie?
In Turkije is dit zwemmen, want we woonden 7 jaar in Antalya, aan de kust. En voetballen met mijn collega’s. Ik wil heel graag Nederlands leren, ik werk er hard voor, maar leer langzaam. Ik bid hier veel voor. Ik ga naar winkels (meestal de Kringloopwinkel) en naar het Taalcafé om Nederlands te praten.

Wat is jouw talent?
Nieuwe dingen leren. Helaas kan ik niet een muziekinstrument bespelen. Ik zou dit heel graag willen, maar helaas had ik niet de mogelijkheid. Misschien heb ik gewoon niet de vaardigheid voor muziek 🙂

Bahadir Çelik

Bahadir houdt van lezen, Turkse volksmuziek en voetbal. Maar het liefst staat hij voor de klas. Dat dit nu weer kan is heel erg fijn. Een reis naar de piramides van Egypte en een trip naar Rome staan op zijn wensenlijst. Maar eerst lekker stage lopen en kennis maken met het onderwijs in Nederland.

Ali Akdogan

Ali woont in Bilthoven en luistert graag naar Turkse muziek. Hij doet mee aan het begeleidingstraject Docent Vluchteling voor de Klas. Op dit moment loopt hij stage en maakt hij kennis met het Nederlandse onderwijs. Maak kennis met Ali en zijn vele talenten.

Fatma Nur Saka

Sinds oktober 2019 woont Fatma Nur Saka in Nederland. Ze houdt van popmuziek en wil graag het Noorderlicht zien. Nu ze druk is met de stage en de opleiding, kan ze niet heel vaak op pad, maar ze probeert toch regelmatig een stad in Nederland te bezoeken. Het traject Docent Vluchteling voor de Klas geeft haar de kans weer dagelijks met haar vak bezig te zijn.

Huseyin Kalayci

Als deelnemer aan het begeleidingstraject Docent Vluchteling voor de Klas loopt Huseyin stage op de Fontein in Bussum. Hij woont nog geen twee jaar in Nederland en is blij dat hij hier nu al met hulp aan de slag kan in zijn eigen vak. Een win-win-win; voor hem, de school en de leerlingen.