Leraar in beeld

Huseyin Kalayci

Als deelnemer aan het begeleidingstraject Docentvluchteling voor de klas loopt Huseyin stage op de Fontein in Bussum. Hij woont nog geen twee jaar in Nederland en is blij dat hij hier nu al met hulp aan de slag kan in zijn eigen vak. Een win-win-win; voor hem, de school en de leerlingen.

Hoe lang woon je al in Nederland?
Ik woon hier al 1 jaar en 8 maanden.

Wat eet je het liefst?
Ik eet graag linzensoep en spaghetti.

Wat is jouw favoriete film?
Mijn favoriete film is Titanic.

Welk boek lees je nu?
Ik lees nu The Expectant Father.

Wat zou je doen voor jouw school als je de directeur was van de school?
Als ik een schooldirecteur was, zou ik activiteiten doen die leraren en leerlingen bij elkaar brengen.

Waar zou je in Nederland op vakantie willen?
Ik zou in Nederland op vakantie naar Texel willen.

In welke land of welke stad ben je het meest op vakantie geweest?
Turkije natuurlijk!

Waar praat je graag over met leerlingen?
Ik praat graag met leerlingen over wat ze in hun vrije tijd doen.

Wat is jouw talent?
Wiskunde en dingen repareren.

Bahadir Çelik

Bahadir houdt van lezen, Turkse volksmuziek en voetbal. Maar het liefst staat hij voor de klas. Dat dit nu weer kan is heel erg fijn. Een reis naar de piramides van Egypte en een trip naar Rome staan op zijn wensenlijst. Maar eerst lekker stage lopen en kennis maken met het onderwijs in Nederland.

Ali Akdogan

Ali woont in Bilthoven en luistert graag naar Turkse muziek. Hij doet mee aan het begeleidingstraject Docent Vluchteling voor de Klas. Op dit moment loopt hij stage en maakt hij kennis met het Nederlandse onderwijs. Maak kennis met Ali en zijn vele talenten.

Fatma Nur Saka

Sinds oktober 2019 woont Fatma Nur Saka in Nederland. Ze houdt van popmuziek en wil graag het Noorderlicht zien. Nu ze druk is met de stage en de opleiding, kan ze niet heel vaak op pad, maar ze probeert toch regelmatig een stad in Nederland te bezoeken. Het traject Docent Vluchteling voor de Klas geeft haar de kans weer dagelijks met haar vak bezig te zijn.

Hudaverdi Taskin

Eieren met kaas of een heerlijke gehakbal; Hudaverdi Taskin kun je er voor wakker maken. Oorspronkelijk komt Hudaverdi uit Turkije en sinds 2019 woont hij in Nederland. En hij doet met veel enthousiasme mee aan Docentvluchteling voor de klas. Zijn Nederlands gaat snel vooruit. Maak kennis met deze wiskundedocent die graag nieuwe dingen leert.