Leraar in beeld

Nicole van der Werf

Leraar Elektrotechniek

MBO College Hilversum

Met het motto ‘laten we het gewoon even regelen’ geeft Nicole van der Werf haar hands-on mentaliteit handen en voeten bij het MBO college Hilversum. Maak kennis met deze leraar elektrotechniek die graag plezier maakt met studenten en collega’s.

Het leukste aan mijn werk vind ik
sowieso het contact met de leerlingen. De humor van die studenten! Het spel om de student aan het werk te krijgen, vind ik elke dag weer een uitdaging. En natuurlijk het contact met mijn collega’s, waar ik lief en leed mee deel, maar vooral ontzettend mee kan lachen.

Mijn gouden tip aan iedere leerling is
maak je huiswerk en bijt je vast in de theorie. Leren is niet makkelijk en soms helemaal niet leuk. Maar als je de lesstof of vaardigheid onder de knie hebt, is het wel leuk en kun je trots op jezelf zijn. Het brengt je verder in het leven, doordat je leert zelfstandig te worden en eigen verantwoordelijkheid te nemen.

Tegen mijn collega’s zeg ik altijd
laten we het gewoon even regelen.

Op dit moment lees ik
het laatste deel van de Zeven Zussen en de laatste van Nicci French heb ik net uit! Nu ben ik begonnen in de Walvisbaai van Jojo Moyes.

Mijn favoriete plek in het Gooi
onlangs tijdens een wandeling de Eukenberg (Huizen)ontdekt! Waanzinnig uitzicht vanuit het bos over het Gooimeer. Ik kom dagelijks op de zuiderheide, mijn achtertuin. Het uitzicht vanuit La Place richting Theehuis ’t Bluk, echt genieten!<

De stad die ik morgen zou willen bezoeken is
Florence. Mijn tweede naam is Florence en ik ben nog nooit in deze stad geweest. Dus die staat nog op mijn ontdekkingslijstje.

Jens Hakanson

Waarom heeft Jens de overstap gemaakt naar het onderwijs. Waar kun je hem voor wakker maken? Wat als hij Minister van Onderwijs was? Maak kennis met deze ICT-leraar voor wie geen dag hetzelfde is.