Nieuws

13 juni 2022
Dagje leerkracht

Ervaren hoe het is om eens zélf voor de klas te staan door een dag lang mee te lopen met een leerkracht op een basisschool. Tijdens ‘Doe een Dagje Leerkracht’ op dinsdag 31 mei, maakten zo’n veertig geïnteresseerden – voornamelijk middelbare scholieren – persoonlijk kennis met het onderwijs als vakgebied. De deuren van verschillende basisscholen in het Gooi gingen open om deelnemers te laten proeven aan het leraarschap.

Doe een Dagje Leerkracht is een initiatief van alle primaire onderwijsscholen van diverse koepelorganisaties en andere basisscholen in het Gooi. Het doel is om samen met alle middelbare scholen in het Gooi en de PABO’s in de regio te werken aan een betere instroom van nieuwe leerkrachten, voor beter en stabieler onderwijs in het Gooi.

Zowel de deelnemende leerlingen als de begeleidende docenten zijn heel enthousiast. Een dagje juf of meester zijn, is natuurlijk ook hartstikke leuk. Het is een laagdrempelige kennismaking, met hopelijk in de toekomst een nieuwe lichting enthousiaste leerkrachten als resultaat.

Foto: AT Scholen/Joris Dekker

13 mei 2022

Informatiebijeenkomst 12 mei

Donderdag 12 mei was er een informatiebijeenkomst voor mensen die geïnteresseerd zijn in een baan in het voortgezet onderwijs in het Gooi.

14 april 2022

Vluchteling voor de klas

Het bijscholingstraject Vluchteling voor de klas, gefinancierd en mede georganiseerd door Leraar in het Gooi is van start.

5 maart 2022

Bezoek Minister

Op 5 maart bezocht de Minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs Dennis Wiersma het Elan College in Bussum.