Nieuws

13 mei 2022
Informatiebijeenkomst 12 mei

Donderdag 12 mei was er een informatiebijeenkomst voor mensen die geïnteresseerd zijn in een baan in het voortgezet onderwijs in het Gooi. Zo’n 25 deelnemers kregen informatie over de verschillende opleidingsroutes en wat er bij komt kijken als je in het voortgezet onderwijs wilt gaan werken vanuit een andere baan. Er waren HR-managers van de scholen in het Gooi aanwezig en de opleidingsinstituten gaven een gezamenlijke presentatie. De bezoekers konden ook in gesprek met zij-instromers die hen zijn voorgegaan en daar werd gretig gebruik van gemaakt. ‘Het is maatwerk’, volgens projectleider Inke Logtenberg, ‘en op een avond als deze kunnen we dat meer geven dan met algemene informatie zoals op de site.’

Hou de agenda en de social kanalen van Leraar in het Gooi in de gaten, want er wordt in de toekomst zeker meer van dit soort avonden georganiseerd.

9 september 2022

Docentvluchteling weer voor de klas

Op 14 februari van dit jaar startte een groep Turkse Wiskunde leraren met een bijscholingsprogramma. Zij hebben één doel: wiskunde les geven in Nederland. Naast het leren van de Nederlandse taal vraagt dat onder andere bijscholing in vakdidactiek Wiskunde. Hüdaverdi is een van de deelnemers. Zijn indrukwekkende verhaal kun je hier lezen. Leraar in het Gooi zet zich ook het komend jaar weer in voor docentvluchtelingen die in Nederland aan het werk willen.

4 juli 2022

Eerste certificaten Docentvluchteling

Het eerste deel van het traject voor Docentvluchteling voor de Klas is afgerond met de uitreiking van de eerste certificaten. Het bijscholingstraject Docentvluchteling voor de Klas (DVDK) is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren en Vluchtelingenwerk om nieuwkomers die in hun land van herkomst wiskundedocent waren, de mogelijkheid te bieden om dit in Nederland te gaan doen.

13 juni 2022

Dagje leerkracht

Ervaren hoe het is om eens zélf voor de klas te staan door een dag lang mee te lopen met een leerkracht op een basisschool. Tijdens ‘Doe een Dagje Leerkracht’ op dinsdag 31 mei, maakten zo’n veertig geïnteresseerden – voornamelijk middelbare scholieren – persoonlijk kennis met het onderwijs als vakgebied.

14 april 2022

Vluchteling voor de klas

Het bijscholingstraject Vluchteling voor de klas, gefinancierd en mede georganiseerd door Leraar in het Gooi is van start.

5 maart 2022

Bezoek Minister

Op 5 maart bezocht de Minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs Dennis Wiersma het Elan College in Bussum.