In gesprek met

SO In gesprek met

Ed Knies

‘Ik ben niet zo’n stapper, die tijd heb ik gehad.’ Ed Knies, bestuurder van de Stichting De Kleine Prins gaat liever sporten in de buitenlucht. ‘De natuur in het Gooi nodigt daartoe volop uit’. Als hij niet op zijn fiets zit, is hij actief als voorzitter van de voetbalclub. Maar met de meeste passie vertelt hij over het initiatief van de Stichting Boseik, waarbij hij met ouders een woongroep aan het oprichten is voor jong volwassenen met een beperking. Dit heeft veel raakvlakken met zijn werk, waarin hij zijn affiniteit met deze groep elke dag kan inzetten.

Annemieke van Weeghel

Annemieke van Weeghel vindt rust en continuïteit heel belangrijk op ‘de Annie’. ‘Dat staat of valt met de mensen voor de klas. Dat staat nu zeker onder druk.’ Maar een tobber is de opgewekte directeur van SBO Annie MG Schmidtschool zeker niet. ‘We kijken hier altijd naar wat het kind wél kan.’

Joop Spoelman

Joop Spoelman is opgegroeid in Muiden en heeft er een heerlijke jeugd gehad. ‘Het is gewoon de mooiste plek. Het heeft historie, is kleinschalig, gezellig en een fijne uitstraling.’ Inmiddels woont hij met zijn vrouw en twee kinderen in Amstelveen. Op de vraag of hij nog eens terug gaat, antwoordt hij: ‘Je gezin uit een vertrouwde omgeving halen is in deze fase niet zo’n goed idee’. Maar de twijfel in zijn stem verraadt dat hij het niet uitsluit, later.