Leraar in beeld

Bas de Bruijn

Huizermaat

Ooit stapte hij over naar het onderwijs en daar heeft hij nog geen dag spijt van. Bas de Bruijn is al 8 jaar leraar Scheikunde, nog steeds met even veel passie als de eerste dag. In een paar woorden vertelt hij wat hem drijft elke dag.

Ik ben overgestapt naar het onderwijs omdat
ik elke dag de moeite waard vindt om anderen te helpen bij zijn of haar ontwikkeling.

Werken bij Huizermaat betekent voor mij
een heel fijne werkplek, waar ieder mag zijn wie hij is en waar leerlingen en collega’s samen werken aan een duurzame samenleving.

Tegen iedere startende leraar zou ik willen zeggen
volg je hart. En als je merkt dat het goed voelt in het onderwijs dan ga je hele mooie dingen meemaken.

Mijn gouden tip aan iedere leerling is
probeer erachter te komen wat je leuk vindt en word daar heel goed in. Zoek daarom een school waar plezier en leren samengaat.

Als ik de minister van OCW was zou ik
met de 17 duurzame doelstellingen van de Verenigde Naties in de ene hand en het werkveld in de andere, samen kijken we hoe de wereld een stukje mooier kunnen maken.

Mijn favoriete plek in het Gooi is
het bos tussen Huizen en Naarden waar ik na een werkdag heerlijk kan wandelen met de hond. Om daarna thuis aan de keukentafel te genieten van een lekker glaasje en dan even terug kijken naar de dag.

De leraar waar ik zelf het meest van geleerd heb was/is
ieder ander persoon werkzaam in het onderwijs. Van de conciërge tot de rector. Ik leer van iedereen elke dag. Samen geven we inhoud aan het proces om leerlingen te vormen tot verantwoorde wereldburgers die je de wijde wereld in kunt sturen. En daar geniet ik elke dag van.

Kelly Westerhuis

Toen Kelly Westerhuis op de havo een studiekeuze moest maken, twijfelde ze. Ze wist dat ze ´iets met mensen´ wilde doen. Onderwijs was dus een optie, maar ze koos eerst een andere studie. Inmiddels is ze geswitcht naar de lerarenopleiding, zit ze op haar derde stageschool en is ze hard op weg haar tweedegraads onderwijsbevoegdheid te halen.

Thomas Schaap

Na 20 jaar werken als consultant, project manager en ondernemer is Thomas overgestapt naar het onderwijs om zijn passie te volgen en staat als ‘jonge’ docent Natuurkunde voor de klas op zijn oude school. Maak kennis met deze enthousiaste zij-instromer.

Jory Kruizinga

Jory, een van de ‘Mannen van de chemie’, was zijn tijd ver vooruit met een eigen Youtube kanaal. Door de Coronacrisis kwam het aanbieden van online lesmateriaal in een stroomversnelling. Maak kennis met deze actieve Scheikunde docent aan het Erfgooiers College.

Frank Sollie

Frank Sollie is een gedreven natuurkunde leraar. Nooit gedacht dal hij in het onderwijs zou gaan werken en tegelijkertijd is hijzelf zijn grootste inspiratiebron. Een tipje van de sluier, wie is Frank Sollie?

Barbara Postma

Na 34 jaar werken bij de ING gooide Barbara het roer om. In augustus 2020 gaat zij met pensioen. Maar niet nadat wij kennis hebben gemaakt met de vrouw die 14 jaar lang met passie leraar Aardrijkskunde (bijna was) is op het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum.