Leraar in beeld

Jory Kruizinga

Erfgooiers College

Jory, een van de ‘Mannen van de chemie’, was zijn tijd ver vooruit met een eigen Youtube kanaal. Door de Coronacrisis kwam het aanbieden van online lesmateriaal in een stroomversnelling. Maak kennis met deze actieve Scheikunde docent aan het Erfgooiers College.

Ik heb gekozen voor het onderwijs omdat
het vanaf de middelbare school al bovenaan mijn lijstje stond. Natuurlijk koos ik voor het leukste vak dat er bestaat: Scheikunde. Op dit moment ben ik bezig met de Master voor eerstegraads docent.

Ik werk graag bij Het Erfgooiers College omdat
de collega’s ontzettend aardig zijn en iedereen je altijd wil helpen. Daarbij is het ontzettend gezellig en ook de leerlingen zijn erg sociaal. Ik voel me ondersteund bij initiatieven die je bedenkt om het onderwijs beter te maken.

Ik ben als docent actief op Youtube, zodat
leerlingen op die manier altijd toegang hebben tot instructievideo’s met lesstof. Om onderwerpen die ze lastig vinden nog een keer te bekijken. Of terug kunnen kijken als ze ziek zijn geweest.

Tegen iedere startende leraar zou ik willen zeggen
zorg ervoor dat je terecht komt op een plek waar je jezelf goed kunt ontwikkelen! En zoek een plek waar een positieve sfeer hangt, waardoor je gemotiveerd naar je werk gaat.

Mijn favoriete film is
zonder twijfel Pulp Fiction;  een meesterwerk. Ik ben fan van films in het genre SciFi en fantasy. Star Wars films en Harry Potter kan ik eindeloos kijken. Daarnaast ben ik ook gek op de films van Quentin Tarantino.

De leraar waar ik zelf het meest van geleerd heb, was
Boudewijn Brinkhuis, mijn voormalig Natuurkunde docent op het Thorbecke in Zwolle. De manier waarop hij lesgaf, daar herken ik mijzelf nu erg in. Een vrolijke manier van lesgeven en de leerlingen de vrijheid geven om zich in hun eigen tempo te ontwikkelen.

Ik werk graag samen met
mijn directe collega’s Bob Verdonck en Geraline Hofman. Ik leer elke dag van ze, zodat ik mijn manier van lesgeven steeds kan verbeteren.

Kelly Westerhuis

Toen Kelly Westerhuis op de havo een studiekeuze moest maken, twijfelde ze. Ze wist dat ze ´iets met mensen´ wilde doen. Onderwijs was dus een optie, maar ze koos eerst een andere studie. Inmiddels is ze geswitcht naar de lerarenopleiding, zit ze op haar derde stageschool en is ze hard op weg haar tweedegraads onderwijsbevoegdheid te halen.

Thomas Schaap

Na 20 jaar werken als consultant, project manager en ondernemer is Thomas overgestapt naar het onderwijs om zijn passie te volgen en staat als ‘jonge’ docent Natuurkunde voor de klas op zijn oude school. Maak kennis met deze enthousiaste zij-instromer.

Frank Sollie

Frank Sollie is een gedreven natuurkunde leraar. Nooit gedacht dal hij in het onderwijs zou gaan werken en tegelijkertijd is hijzelf zijn grootste inspiratiebron. Een tipje van de sluier, wie is Frank Sollie?

Barbara Postma

Na 34 jaar werken bij de ING gooide Barbara het roer om. In augustus 2020 gaat zij met pensioen. Maar niet nadat wij kennis hebben gemaakt met de vrouw die 14 jaar lang met passie leraar Aardrijkskunde (bijna was) is op het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum.

Bas de Bruijn

Ooit stapte hij over naar het onderwijs en daar heeft hij nog geen dag spijt van. Bas de Bruijn is al 8 jaar leraar Scheikunde, nog steeds met even veel passie als de eerste dag. In een paar woorden vertelt hij wat hem drijft elke dag.