Leraar in beeld

Thomas Schaap

Gemeentelijk Gymnasium Hilversum

Na 20 jaar werken als consultant, project manager en ondernemer is Thomas overgestapt naar het onderwijs om zijn passie te volgen en staat als ‘jonge’ docent Natuurkunde voor de klas op zijn oude school.

Ik ben overgestapt naar het onderwijs omdat
4 jaar geleden stond ik als ‘gastdocent’ voor groep 7 & 8 van OBS De Dubbeldekker, een basisschool in Hilversum. Daarvan kreeg ik zoveel energie, dat er iets is gaan ‘kriebelen’. Afgelopen zomer durfde ik de overstap te wagen en kon meteen aan de slag bij mijn oude school – het GGH.

Mijn gouden tip aan iedere leerling is
‘Inspice, et cautus eris!’ Durf te reflecteren!

Tegen mijn collega’s zeg ik altijd
(te) veel – ik ben erg enthousiast over het vak als docent. Dus als ik uit de klas kom, zit ik vol verhalen en vragen. Gelukkig zijn mijn collega’s geweldig, bijzonder kundig en ze hebben gelukkig ook veel geduld

Mijn favoriete plek op Het Gemeentelijk Gymnasium is
tussen de leerlingen rondlopen en hen helpen met het ontdekken van Natuurkunde. Liefst in het practicum lokaal 306 met enthousiaste begeleiding van Meneer Schutz – onze praktische Natuurkundige.

Een inzicht dat ik vanuit de ASK* heb opgedaan is
docent zijn en doceren is echt topsport. Gelukkig leren de docenten op de UVA mij om mezelf de rust te gunnen, om fouten te mogen maken en ervan te leren.

In Nederland ga ik het liefst op vakantie naar
de Loosdrechtse Plassen. Heerlijk spelen op, in en rondom het water. Roeien, zwemmen, zeilen en eindeloos BBQ-en en borrelen met vrienden.

* ‘Aan de Slag voor de Klas’ (ASK) is een opleiding naast een baan in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam tot eerstegraads leraar in een van de bèta-tekortvakken of economievak.

Kelly Westerhuis

Toen Kelly Westerhuis op de havo een studiekeuze moest maken, twijfelde ze. Ze wist dat ze ´iets met mensen´ wilde doen. Onderwijs was dus een optie, maar ze koos eerst een andere studie. Inmiddels is ze geswitcht naar de lerarenopleiding, zit ze op haar derde stageschool en is ze hard op weg haar tweedegraads onderwijsbevoegdheid te halen.

Jory Kruizinga

Jory, een van de ‘Mannen van de chemie’, was zijn tijd ver vooruit met een eigen Youtube kanaal. Door de Coronacrisis kwam het aanbieden van online lesmateriaal in een stroomversnelling. Maak kennis met deze actieve Scheikunde docent aan het Erfgooiers College.

Frank Sollie

Frank Sollie is een gedreven natuurkunde leraar. Nooit gedacht dal hij in het onderwijs zou gaan werken en tegelijkertijd is hijzelf zijn grootste inspiratiebron. Een tipje van de sluier, wie is Frank Sollie?

Barbara Postma

Na 34 jaar werken bij de ING gooide Barbara het roer om. In augustus 2020 gaat zij met pensioen. Maar niet nadat wij kennis hebben gemaakt met de vrouw die 14 jaar lang met passie leraar Aardrijkskunde (bijna was) is op het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum.

Bas de Bruijn

Ooit stapte hij over naar het onderwijs en daar heeft hij nog geen dag spijt van. Bas de Bruijn is al 8 jaar leraar Scheikunde, nog steeds met even veel passie als de eerste dag. In een paar woorden vertelt hij wat hem drijft elke dag.