Scholenoverzicht

Casparus College

Weesp

vmbo


 • Persoonlijk & kleinschalig
 • Praktijkgericht leren
 • Leren leren, leren kiezen & leren leven
 • Werken bij het Casparus College betekent werken op een kleine school in een hecht en enthousiast team. Het is een school die haar deuren open zet voor leerlingen die willen leren én doen. Als leraar bouw je een hechte vertrouwensband op met de leerling.

  Lessen vinden plaats op plaza’s, een praktijkomgeving waar leerlingen zich oriënteren op de beroepsrichtingen en ze bezig zijn met zelfstandig en samenwerkend leren. In het eerste en tweede leerjaar wordt aandacht besteed aan sectororiëntatie in de lessen economie & ondernemen, zorg & welzijn en techniek. In het derde en vierde leerjaar wordt geleerd en gewerkt in een omgeving die lijkt op een praktijksituatie. Excursies naar bedrijven en stages horen hier ook bij.

  De Junior mavo is een tweejarig onderbouwprogramma, dat voorbereidt op de mavo van het Vechtstede College. Voor de gemengde leerweg blijft de leerling op het Casparus College. Het Casparus College is onderdeel van de Gooise Scholen Federatie. De GSF is een professionele organisatie waarin acht ambitieuze scholen samenwerken.

  De GSF staat voor toekomstgericht onderwijs in een kleinschalige en overzichtelijke situatie. Modern onderwijs in een veilige en prettige omgeving, waar leerlingen zich optimaal kunnen ontplooien.

  Wil je meer informatie of ben je geïnteresseerd in werken op deze school? Kijk dan hier.