Scholenoverzicht

Montessori Lyceum Gooise Meren

Naarden

vwo, havo, atheneum, gymnasium


 • Montessori opleiding voor iedere docent
 • Brede school: mavo, havo, atheneum, gymnasium
 • Extra aandacht voor kunst en cultuur, digitale technologie en duurzaamheid
 • Werken op het Montessori Lyceum Gooise Meren betekent werken op de enige Montessori school voor Voortgezet Onderwijs in het Gooi. Het is een brede school in voor mavo, havo, atheneum en gymnasium. Met extra aandacht voor kunst en cultuur, digitale technologie en duurzaamheid. Alle leraren krijgen een opleiding tot Montessoridocent.

  In het Montessori-onderwijs is het uitgangspunt dat de leraar zoekt naar het potentieel van de leerling en helpt om maximale ontwikkeling te stimuleren. Daarbij wordt uitgegaan van de ontwikkelingsfase waarin elke leerling zich individueel op een bepaald moment bevindt. De tijd in de les is van de leerling en niet van de leraar. Leraren werken vaak vakoverstijgend.

  De verlengde brugperiode (twee jaar op niveau mavo/havo, drie jaar op niveau havo/atheneum/gymnasium) helpt de leerlingen om op het voor hun beste niveau uit te komen. Het geeft leraren de kans om ze echt te leren kennen en te helpen om zichzelf te ontwikkelen voor ze hun keuze maken.

  Het Montessori Lyceum Gooise Meren heeft vanuit een sterke overtuiging gekozen voor een school die gaat voor kansengelijkheid in het onderwijs. Het Montessori Lyceum Gooise Meren is ontstaan uit een fusie van het Willem de Zwijger College en de Vitusmavo.

  Wil je meer informatie of ben je geïnteresseerd in werken op deze school? Kijk dan hier.