Workshops leraar worden MBO College Hilversum

12 oktober 2023

Wil jij ervaren of leraar in het mbo worden iets voor jou is? Ben je nieuwsgierig naar de dynamische wereld van het onderwijs? Meld je dan aan voor twee inspirerende workshops. MBO College Hilversum en Leraar in het Gooi, nemen je mee in de zes rollen van de docent en laten je zien dat de ideale student niet bestaat. Kom naar onze workshops op donderdag 12 oktober van 20.00 tot 21.30 uur op MBO College Hilversum. Naast een inspirerende avond, kun je ook napraten en netwerken met andere enthousiaste deelnemers en collega’s.

Workshops:
·       Dé mbo-student bestaat niet
Het mbo kent een diverse populatie aan studenten met veel verschillende opleidingen. Aan de hand van kenmerken van de mbo-student brengen we samen in beeld welke studenten jij in de les gaat ontmoeten! In een gesprek gaan we dieper in op hoe de onderwijsaanpak, zowel didactisch als pedagogisch, af te stemmen op dé mbo student.

·       De 6 rollen van de docent
Gastheer, presentator, didacticus, pedagoog, coach en een afsluiter: dat zijn de 6 rollen van de docent. Als docent trek je deze gevarieerde kenmerken uit de kast om tot een goede les te komen en om het beste uit je studenten naar boven te halen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden kom je tijdens deze bijeenkomst meer te weten over deze zes rollen.

Meld je aan via info@leraarinhetgooi.nl. Heb je vragen of behoefte aan meer informatie? Aarzel niet om contact op te nemen.

Praktische informatie op een rij:
Datum: Donderdag 12 oktober 2023
Locatie: MBO College Hilversum
Tijd: 20.00-21.30 uur
Aanmelden: info@leraarinhetgooi.nl

17 mei 2024

Informatiebijeenkomst Statushouders voor de klas

Woon je op dit moment in Nederland en ben je statushouder? Was je leraar in jouw thuisland en wil je ook in Nederland graag weer lesgeven? Dan zijn er misschien mogelijkheden. De onderwijsregio Midden Nederland biedt in samenwerking met onder andere de Hogeschool Utrecht een leerwerktraject aan. Het traject is voor leraren in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.