Leraar in beeld

Dilek Tekin

Delik Tekin doet mee aan de eerste lichting van het traject Docent Vluchteling voor de klas. Haar land van herkomst is Turkije. Ze woont inmiddels 2,5 jaar in Nederland. Maak kennis met Delik, die graag nog een keer Parijs wil bezoeken.

Hoe lang woon je al in Nederland?
Ik woon hier 2 jaar 4 maanden.

Waar woon je in Nederland?
Vianen.

Naar welke muziek luister je graag?
Ik luister graag naar Turkse muziek.

Wat eet je het liefst? 
Ik eet het allerliefste vis.

Wat is jouw favoriete film? 
Leon.

Welk boek lees je nu?
Ik lees ‘Met Hartelijke Groente’.

Wat zou je doen voor jouw school als je de directeur was van de school?
Ik zou alle leerlingen en hun ouders willen leren kennen.

Wat zou je doen als je de koning van Nederland was?
Ik zou reizen met het openbaar vervoer goedkoper maken.

Welke stad zou je heel graag willen zien?
Parijs.

Waar praat je graag over met leerlingen?
Hun toekomst.

Wat is jouw talent?
In moeilijke situaties kan ik positief denken en rustig blijven.

Magda Rahman

Magdalena woont al 8 jaar in Nederland. Haar land van herkomst is Polen, waar ze nog graag op vakantie gaat. Met hulp van het begeleidingsprogramma Docent Vluchteling voor de Klas heeft zij van haar passie weer haar vak kunnen maken. Maak kennis met deze docent die het oplossen van wiskundige vraagstukken het leukste vindt wat er is.

Bahadir Çelik

Bahadir houdt van lezen, Turkse volksmuziek en voetbal. Maar het liefst staat hij voor de klas. Dat dit nu weer kan is heel erg fijn. Een reis naar de piramides van Egypte en een trip naar Rome staan op zijn wensenlijst. Maar eerst lekker stage lopen en kennis maken met het onderwijs in Nederland.

Ali Akdogan

Ali woont in Bilthoven en luistert graag naar Turkse muziek. Hij doet mee aan het begeleidingstraject Docent Vluchteling voor de Klas. Op dit moment loopt hij stage en maakt hij kennis met het Nederlandse onderwijs. Maak kennis met Ali en zijn vele talenten.

Fatma Nur Saka

Sinds oktober 2019 woont Fatma Nur Saka in Nederland. Ze houdt van popmuziek en wil graag het Noorderlicht zien. Nu ze druk is met de stage en de opleiding, kan ze niet heel vaak op pad, maar ze probeert toch regelmatig een stad in Nederland te bezoeken. Het traject Docent Vluchteling voor de Klas geeft haar de kans weer dagelijks met haar vak bezig te zijn.

Hudaverdi Taskin

Eieren met kaas of een heerlijke gehakbal; Hudaverdi Taskin kun je er voor wakker maken. Oorspronkelijk komt Hudaverdi uit Turkije en sinds 2019 woont hij in Nederland. En hij doet met veel enthousiasme mee aan Docentvluchteling voor de klas. Zijn Nederlands gaat snel vooruit. Maak kennis met deze wiskundedocent die graag nieuwe dingen leert.

Huseyin Kalayci

Als deelnemer aan het begeleidingstraject Docent Vluchteling voor de Klas loopt Huseyin stage op de Fontein in Bussum. Hij woont nog geen twee jaar in Nederland en is blij dat hij hier nu al met hulp aan de slag kan in zijn eigen vak. Een win-win-win; voor hem, de school en de leerlingen.