Nieuws

4 juli 2022
Eerste certificaten Docent Vluchteling voor de Klas

Het eerste deel van het traject voor Docent Vluchteling voor de Klas is afgerond met de uitreiking van de eerste certificaten. Het bijscholingstraject Docent Vluchteling voor de Klas (DVDK) is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren en Vluchtelingenwerk om nieuwkomers die in hun land van herkomst wiskundedocent waren, de mogelijkheid te bieden om dit in Nederland te gaan doen. Het waren voor de deelnemers en hun begeleiders intensieve maanden met lessen NT2, algemene didactiek/pedagogiek, vakdidactiek, stage. Wat een inzet, doorzetting en motivatie hebben deze docenten! Ze verdienen allemaal een baan in het Nederlandse onderwijs. Op naar deel twee na de zomervakantie. Deelnemende scholen waren Vitus mavo, Vitus college, GGH, College de Brink, Roland Holst college, Fontein, ATC, Laar & Berg en Goois Lyceum. Waarvoor veel dank.

Maak hier kennis met de deelnemers of lees hoe je in aanmerking komt voor dit traject.

 

13 juni 2022

Dagje leerkracht

Ervaren hoe het is om eens zélf voor de klas te staan door een dag lang mee te lopen met een leerkracht op een basisschool. Tijdens ‘Doe een Dagje Leerkracht’ op dinsdag 31 mei, maakten zo’n veertig geïnteresseerden – voornamelijk middelbare scholieren – persoonlijk kennis met het onderwijs als vakgebied.

13 mei 2022

Informatiebijeenkomst 12 mei

Donderdag 12 mei was er een informatiebijeenkomst voor mensen die geïnteresseerd zijn in een baan in het voortgezet onderwijs in het Gooi.

14 april 2022

Vluchteling voor de klas

Het bijscholingstraject Vluchteling voor de klas, gefinancierd en mede georganiseerd door Leraar in het Gooi is van start.

5 maart 2022

Bezoek Minister

Op 5 maart bezocht de Minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs Dennis Wiersma het Elan College in Bussum.